Overstap SKOOL naar MOO Heutink

Met de SKOSS zijn we de afgelopen periode bezig geweest om een overstap te maken van onze huidige netwerkbeheerder SKOOL naar MOO van Heutink ICT.

Donderdag 21 juni en vrijdag 22 juni is er binnen De Achtbaan de overstap gemaakt. Vanaf maandag 25 juni werken alle leerlingen en leerkrachten binnen de nieuwe omgeving.

Wat is MOO:

Mijn Omgeving Online, of kortweg MOO, is een uniek online speel-, leer- en communicatieplatform waarin alle onderwijsgerelateerde en administratieve processen samenkomen.

MOO draait volledig in de cloud. Zo kun je op elke werkplek in de school en thuissituatie inloggen en online spelen, werken en leren.

Iedere gebruiker heeft een persoonlijk account en krijgt met één enkele inlog toegang tot alle online informatie, toepassingen en communicatiemogelijkheden die voor hem of haar relevant zijn.

In MOO is directe toegang via Basispoort geïntegreerd. Zo geeft één enkele login niet alleen toegang tot ‘eigen’ applicaties, maar ook tot online toepassingen van uitgevers en andere content leveranciers (inclusief applicaties die worden aangeboden via de koppeling van Kennisnet).

Dat betekent dat leerlingen in de toekomst ook thuis opdrachten van school kunnen maken.

We zijn ons ook aan het oriënteren om met Chromebooks te gaan werken en te kijken wat de leerlingen goed digitaal kunnen verwerken.

Hiervoor loopt op dit moment een pilot met 32 Chromebooks binnen de school. Misschien heeft u daar thuis al wat over gehoord.

Kortom een hoop ontwikkelingen op ICT-gebied. In het nieuwe schooljaar krijgt u als ouder de kans om met MOO kennis te maken en te ontdekken wat de mogelijkheden zijn.