WORKSHOPS

Algemene ouderavond 2018

Tijdens de algemene informatieavond zijn er diverse workshops gegeven. Om alle ouders een indruk te geven wat er aan bod is geweest, vindt u hier de presentaties op papier.

  • Rekenen:

Het rekenonderwijs is in de loop der jaren nogal veranderd. Zo ook bij ons op school! De lesinhoud is niet zozeer veranderd maar de manier van aanleren en inoefenen wel! We werken veel met coöperatieve werkvormen.

Coöperatieve werkvormen zijn goede werkvormen om samenwerken te oefenen. Door met elkaar samen te werken praten kinderen met elkaar over de leerstof.

Ze zijn er actief mee bezig en leren van elkaar. Leerlingen krijgen meer inzicht in de leerstof door het elkaar uit te leggen. In deze workshop willen we u informeren over het huidige rekenonderwijs bij ons op school. 

  • Kleuterplein:

Bent u ook zo benieuwd hoe uw kind nu eigenlijk bij de kleuters aan het werk gaat en hoe zij van alles leren? 

  • Interactief voorlezen:

Bij interactief voorlezen ga je met je kind in gesprek over een (prenten)boek. Dit doe je vooraf, tijdens en achteraf. Doordat je kind mag reageren op het boek dat wordt voorgelezen, ontwikkelt het zijn (mondelinge) taalvaardigheid.

Interactief voorlezen is meer dan alleen vragen stellen en antwoord geven. Het is een luister- en denk activiteit waaraan iedereen actief meedoet en de leesbeleving wordt vergroot. In de workshop interactief voorlezen geven we tips en laten we verschillende mogelijkheden zien.

  • Technisch lezen:

Kinderen maken een grote stap in hun ontwikkeling wanneer ze leren lezen. Er gaat een hele nieuwe wereld voor ze open. Overal zien ze woorden. Hun lievelingsboeken, maar ook de borden langs de weg, verpakkingen in de supermarkt en de krant worden aandachtig bekeken en onderzocht op herkenbare woorden. Het is natuurlijk ook een geweldig gevoel om plotseling grip te krijgen op al die rare tekentjes waar je opeens letters en woorden in herkent. Kunnen lezen maakt kinderen ontzettend trots. Het geeft hen een enorme ‘boost’ in hun zelfvertrouwen en draagt bij aan hun zelfstandigheid. Zeker de moeite waard dus om een kind te helpen met een goede leesontwikkeling.

  • Social Media:

Whatsapp, Facebook, Youtube, Snapchat, zomaar een greep uit de apps of

websites waar u thuis mee te maken heeft. Niet alleen pubers, maar ook kleuters komen hier al mee in aanraking. Hoe begeleidt je dat als ouder? Hoe gaat u hiermee om? Schermtijd wel of niet? Allerlei vragen komen waarschijnlijk bij u op.

Tijdens deze workshop willen wij u meenemen in de wereld van deze apps en laten zien hoe u als ouder uw kind hierin kunt begeleiden en ondersteunen.